Gratis frakt

på utvalgte produkter

Rask Levering

1-3 virkedager

Gratis rådgivning

Livechat eller telefon

Gratis frakt

på utvalgte produkter

Rask Levering

1-3 virkedager

Gratis rådgivning

Livechat eller telefon

BAMBRELLA® PARASOLL

Bambrella parasoll er laget i kraftig bambus og rustfritt materiale

Vår Bambrella parasoll er utviklet og designet for langvarig bruk

Her finner du de nye eksklusive Bambrella parasollene. Sirocco, Levante og Levante Side Wind er laget av bambus. Levante og Levante Side Wind er de mest eksklusive modellene med godt laget bambus og rustfritt ståldetaljer for å gi dem et klassisk stilig utseende. Sirocco er et kostnadseffektivt alternativ som har samme høykvalitets Bambrella. Sirocco er også i bambus, men med detaljer i sterk svart nylon. Hurricane-modellene er laget av aluminium og gir et mer oppdatert, men stilig utseende. Leveringstid er normalt 3-4 virkedager.

Levante

Levante Side Wind

Sirocco

En parasoll av høy kvalitet

Det er ikke lenge før dagene blir lenger og sola begynner å stå høyere på himmelen. Da er det fristende å oppholde seg ute, enten det er på tur i fjellet eller på verandaen og i hagen. De fleste har ettermiddagssol og vil utnytte den så lenge som mulig. Dette gjør godt for kropp og sjel. Men av og til er sola så sterk at man ønsker å beskytte seg

Mange tyr da til solbriller eller en stråhatt på varme sommerdager. Men en parasoll er likevel en bedre løsning fordi den både gir ly for sola og litt avkjøling i tillegg. Sommerdagene i Norge kan bli virkelig gode også i år, så her kan det være lurt å begynne å finne sin løsning allerede nå.

Hvorfor velge parasoll og hva bør du tenke på ved anskaffelse av en parasoll? Mulighetene er mange og valget vanskelig. Derfor har vi laget en enklere oversikt og satt lys på noen ting som kan gjøre det lettere for deg.

Parasoll

Våre parasoller er av høy kvalitet, og vi anbefaler dem fordi man får en helhetlig løsning til hagen eller uteplass. Det kan være dumt å gå for forhastede løsninger og kjempetilbud uten å sjekke varen først. Men dersom du har dårlig tid og heller vil bruke tiden annerledes, kan du få gode råd dersom du følger denne guiden for en parasoll som gjør nytten.

I denne guiden skal vi se på noen punkter som:

  • Hvordan gjøre Verandaen
  • funksjonell med parasoll
  • Hvilken Kvalitet forventer vi av en parasoll
  • Er det dyrt med parasoll?
  • Alternativer til parasoll

Hvordan gjøre verandaen funksjonell med parasoll

Det kan være vanskelig å se for seg hvordan det skal bli med en hel parasoll på verandaen. Det tar plass og har et stort solseil som kan komme borti vegger og tak. Derfor bør man dimensjonere uteplassen for nettopp dette. En parasoll vil gi en unik opplevelse ved at man kan få den solen man trenger ved å slå ned parasollen, mens man kan slå den opp igjen når man vil ha skygge.

Det kan være lurt å sette seg ned med et ark for å finne den beste løsningen. En skikkelig parasoll kan bøyes ned for å gi en egen atmosfære og skygge mot sola når den går ned mot horisonten. Når man tegner opp arealet av verandaen, kan det være lurt å ha litt ekstra rom. Det er ikke så vanskelig å finne arealet av en sirkel som solparasollen eller et kvadrat som verandaen har.

Så fyller man inn utemøblement, putekasser og grill. Da vil man se hvor god eller dårlig plass man får. Dessuten kan man gå ut og begynne å flytte på de møblene man allerede har. Plutselig dukker den rette løsningen opp av ingenting. Skaffer man seg en parasoll er det dessuten viktig å ha en solid fot, sokkelen er gjerne laget av betong for å motvirke kreftene i vinden.

Alternativt kan man be en arkitekt om å finne en løsning, men det koster kanskje mer enn du er villig til å betale. Vi kan anbefale våre parasoller med tanke på omkrets, underlag og solforhold. På den måten slår man to fluer i en smekk og får den beste løsningen for din veranda.

Hvilken kvalitet forventer vi av en parasoll?

Kvalitet er noe vi setter høyt, men det skal ikke komme på bekostning av prisen. Kvalitet handler ikke bare om solide materialer, men også kunnskap om hvordan man produserer en parasoll. Med mange tiårs erfaring i bransjen har vi eksperter på alt fra søm, materialslitasje og mekanisk fysikk. Med bakgrunn av dette, så vet vi når en parasoll ikke holder våre strenge kvalitetsmål og når de gjør det.

Det er naturlig å ta for seg de tre delene til en parasoll, nemlig sokkelen, stangen og seilet, selve parasollen. Vi anbefaler disse minstekravene for en parasoll av høy kvalitet.

Sokkelen

Denne bør være robust og være laget av betong. Med denne solide forankringen, vil parasollen holde seg i ro og ikke velte. Det kan være farlig om en slik parasoll skulle falle over et barn eller en uforberedt person. Sokkelen må tåle en trøkk og samtidig være enkel å løfte eller ta med seg. Dersom den er dekket av et lag med plast, vil den også holde lenger uten at betongen får sprekker og vannskader.

Stanga

Det er ikke så viktig hva den er laget av, men vi anbefaler enten stål, plast eller tre. Det er svært viktig at stengene som holder parasollen oppe som en paraply er av solid materiale, og at det ikke er brukt plast eller deler som ikke tåler belastning eller bevegelse. En stang som er utført i en kombinasjon av lettmetall og tre kan være den beste løsningen for en god parasoll.

Parasollen

Parasollen eller solseilet skal beskytte mot solen, og må være i et materiale som motstår bestråling og ikke falmer i steken. Det kan være vanskelig å finne et materiale som er så robust at man kan garantere evig bruk, men mange seil er laget av polyester eller lignende solskjerming. Parasollen bør kunne knekkes ned på siden for en mer intim og behagelig solskjerming. Det bør være enkelt å rengjøre og vedlikeholde parasollen.

Det fins mange andre egenskaper med moderne parasoller i dag. Dette er fjernstyrte løsninger for nedslåing av parasollen eller helsirkulær omdreining etter sola. Dette er ekstratilbehør vi ikke forventer av en høykvalitets parasoll, men som absolutt er kjekt å ha til den perfekte hage-atmosfæren.

Er det dyrt med parasoll?

Prisen på parasoll kommer an på en rekke faktorer som hever prisen oppover. For eksempel om man kjøper parasollen i en forretning, så vil produktet ha merkostnader i mange ledd fra råvaren til sluttbrukeren. Velger man vår netthandel for parasoller, kan man redusere en rekke slike fordyrende ledd og dermed redusere prisen. Dessuten kan man både få fri frakt og rabattkoder om det skulle dukke opp.

Det som koster er ofte kvalitet. Men også merkevaren spiller en viktig rolle her. Kjenner du til noen populære parasoll-merker? Vel, det fins, men det er kanskje ikke det du er ute etter. Likevel kan man kutte en del kostnader ved å velge konkurrenten. Dermed får man et like godt produkt til en lavere pris.

Det er alltid lommeboka som avgjør om noe er dyrt eller ikke. Det er likevel ikke alt som skal prises. En parasoll kan bety en hyggelig uteplass for familien, et viktig redskap for å beskytte mot farlige solstråling og ellers være med på å gjøre det mye mer trivelig å være i hagen.

Mange glemmer de andre tilleggsfordelene med å ha en parasoll. Selv en parasoll kan virke støyavstøtende og ikke minst skjerme for innsikt fra en nysgjerrig nabo eller fotgjenger. Parasollen gir deg en bedre hverdag og gjør at man kan sitte uforstyrret ved et måltid sammen med venner eller når skyene farer forbi.

Fins det alternativer til parasoll?

De fleste tar på seg solbrillene når sola skinner som mest, men nå handler det ikke bare om sol og sommer. Solskjerming i form av en parasoll har mange fordeler. Den primære oppgaven er å skjerme for sola, men man skal også ha muligheten til å ha sol på terrassen. Med en parasoll får man denne muligheten ved at man kan slå den ned eller dreie den. Men en parasoll sier så mye mer. Den skal gi et koselig inntrykk på uteplassen deres, den skal gi ly mot naboer og trafikk, den kan virke som en paraply og den skal fullende et arbeid som man kanskje har holdt på med i mange år.

Parasoll eller pavillion

Noen velger andre løsninger. Det kan være å bygge inn hele eller deler av verandaen, sette opp solseil mot vegger eller rett og slett holde seg innendørs. Men det å bli inne er ingen god løsning. Man vil jo nyte sola og ikke minst varmen. Men som så mange andre ting kan det bli for mye av det gode også. Det beste er å finne en gylden middelvei.

En parasoll av høy kvalitet er likevel vår anbefaling, da den scorer høyt på så mange områder. Dessuten er den svært enkel å håndtere hva gjelder lagring. Man slår den bare sammen og legger den langs grunnmuren, i garasjen eller henger den opp på en vegg. Den er fleksibel, og det er det som gjør den til en vinner blant mange valg.

Oppsummering

En parasoll er nesten et krav på en stilig uteplass eller veranda. Den har så mange fordeler som man garantert for nytte av til sommeren. Allerede til våren blir det aktuelt med solskjerming og da er parasollen det riktige valget. Det mener i hvert fall vi. Vi tror du kan få en bedre opplevelse av å være ute med en av våre parasoller. Det er fordi du ikke bare beskytter deg mot for mye sol, men også mot for mye naboer som hopper på trampolinen, for mange som titter over hekken, eller rett og slett skaper en deilig atmosfære for deg og dine. Det er ikke så mye som skal til, men med våre anbefalinger tror vi at du har forstått poenget. Det vil gi deg en ny giv når du skal grille, når du skal lese eller bare nyte de varme sommerdagene med fri og atter fri.