Gratis frakt

på utvalgte produkter

Rask Levering

1-3 virkedager

Gratis rådgivning

Livechat eller telefon

Gratis frakt

på utvalgte produkter

Rask Levering

1-3 virkedager

Gratis rådgivning

Livechat eller telefon

SAKKOSEKK

Innendørs & utendørs sakkosekker

Våre sakkosekker er utviklet for langvarig bruk.

En avslappende og vakker sensorisk opplevelse, ikke minst takket være sin størrelse. Fylling av memoryskum gir en omfavnende følelse. En garantert favoritt når du vil slappe av. Finnes i forskjellige størrelser og farger. Hovedkategorier er Indoor (innendørs) og Free Outdoor (utendørs) Leveringstid er normalt 3-4 virkedager. Hele verdikjeden er basert på bærekraftig økologiske prinsipper, veganske materialer og garanti livsløpsstandard.

Youtube video sakkosekk

Free Outdoor

Velg størrelse

Indoor

Velg størrelse

Sakkosekk med komfort og flere bruksområder

Denne artikkelen er dedikert til den velkjente sakkosekken som ble oppfunnet for over 50 år siden. En lysende ide som fort skulle ta verden med storm. Det italienske designermøbelet var i lang tid forbeholdt barn og unge i alle aldre. Enten det var for å se film sammen eller leke slik bare barn kan.

Men det er ikke noe i veien for at også voksne kan bruke en sakkosekk. Det er ingen tvil om at nordmenn elsker komfort, og med en sakkosekk får man det og mer til. Denne er både pleiende og behagelig, selv for voksne med forskjellige plager.

Sakkosekker
Sakkosekker

Sittestilling er et hett tema når det gjelder smerter i rygg og nakke. Mange jobber i monotone kontorjobber som ikke er bra for dem. Det sliter på muskulatur og ledd, og mange får plager det er vanskelig å bli kvitt. At en sakkosekk skal løse problemet alene er å ta hardt i, men å ha denne som en avveksling er noe flere burde tenke på.

Nå skal vi se på flere ting som er bra med sakkosekken og hvorfor den fortsetter å være like populær i så mange tiår etter at den først ble lansert i 1968. Dessuten har stolen en rekke andre fordeler som kanskje ikke folk har tenkt på før nå. Bli med i denne guiden for å få et nærmere innblikk i hva en sakkosekk er.

Her skal vi ta for oss disse punktene:

  • Hva koster en sakkosekk?
  • Bruksområder for sakkosekker
  • Er en sakkosekk miljøskadelig?
  • Alternativer til sakkosekken?

Hva koster en sakkosekk?

Når man skal velge ut møbler, vet de fleste at det kan være billig og det kan være dyrt. Akkurat som alt annet kommer det an på flere faktorer, slik som anerkjent merkevare, kvalitet, materialer også videre. Men når det gjelder designermøbler, så er de nesten gjennomgående dyre.

Opprinnelig er en sakkosekk et designermerke som er viden kjent. I dag florerer det likevel med mange plagiater og kopier. Skal man kjøpe det, bør man tenke på at man kanskje ikke får den samme gleden av møbelet som man ellers ville ha fått. Men når det skal sies, er en sakkosekk bygd opp av enkle råmaterialer som både er enkle å få tak i og er billige å produsere. Det er kanskje den kombinasjonen som gjorde at oppfinnerne i sin tid også så det store potensialet for sakkosekken.

Så, da spørs det hva man er villig å betale. Det fins sikkert luksusmodeller av sakkosekken utført i gull og perler, men for vanlige folk ligger den på mellom 1000-2000 kroner. Man kan for eksempel finkjemme nettauksjoner og salgssteder for billigere varianter av sakkosekken også.

Bruksområder for sakkosekker

Før har man først og fremst tenkt at sakkosekker passer til barn og unge som vil leke eller se film sammen i tv-stua. Men i dag er det en hel rekke utvalg av sittesekker som får møbelet til å framstå som helt unikt. Her skal vi se på noen bruksområder for sakkosekken.

For å lindre smerter

Det fins store sakkosekker opptil mange hundre liters volum, og dersom man har plager og vondt, er en sakkosekk utmerket for å få slappet av. Sekken former seg etter kroppen, og lar den få hvile der den trenger det. Man kan sitte i den, men man kan også legge seg bakover for å få hevet beina eller understøttet en arm.

Meditasjon

For å finne zen og komme i en annen sinnstilling, kan sakkosekken hjelpe deg. Her kan man knele med beina i kryss og la tankene fly. Den hjelper deg med å slappe av og gir den rette følelsen for en stund med meditasjon. Det å meditere kan gi ny energi og sette kropp og sinn i harmoni.

Utemøbel

Det er også mulig å bruke sakkosekk utendørs. Se for deg en varm solskinnsdag uten noen oppgaver eller gjøremål. Ta med sakkosekken ut i sola og slapp av. Finn en god bok du vil lese eller bare gjenvinn styrke og etterlengtet komfort. Skal man bruke sakkosekken ute så er det kanskje lurt å tenke på materialet på trekket. Kanskje ikke skinn fungerer like godt som stoff her.

Filmkvelder

Samle hele familien foran en film dere har lyst å se. Sakkosekken gir den rette komforten for å se film i flere timer uten at man blir stiv i rygg og bein. Nå er det bare å benke seg foran hjemmekinoen med en stor skål med popcorn og smågodt. En viktigere del av familielivet enn å samles rundt felles interesser fins ikke.

Det er ikke vanskelig å se for seg enda flere bruksområder til sakkosekken, som for eksempel for barna på lekerommet. Her kan man sitte rolig og tegne eller spille spill. Ungdommer kan bruke dem til å samles for dype samtaler eller lekselesing.

Er en sakkosekk miljøskadelig?

De tre italienerne som utviklet sakkosekken fra begynnelsen av så nok verdien i en kostnadseffektiv produksjon. Ingen av delene som sakkosekken er bygd opp av er spesielt dyre, så selve ideen er genial. I dag er det mer fokus på plast og fornybare produkter, og dermed er også de fleste sekkene laget med hensyn på dette.

Sakkosekker
Sakkosekk

En sakkosekk består av to hoveddeler, trekket og innholdet. Trekket kan lages av en rekke ulike materialer (mange av dem plastbaserte stoff), slik som softshell, akryl og fleece. Men også innholdet er av plaststoff, slik som kulene av styrenplast. Men det som er bra, er at plasten kan resirkuleres, og derfor bør man kaste dem i plastikkavfallet når den engang blir for slitt. Den har likevel lang levetid, og kan forsterkes og vedlikeholdes slik at den varer enda lenger.

Grunnen til at råmaterialet i sakkosekker anses som lite miljøskadelig er altså muligheten for gjenbruk og resirkulering, noe som er viktig i den tiden vi lever i nå. Når sakkosekken i tillegg blir miljøvennlig så er det ingen grunn til å være bekymret. Dessuten er styreplaten isolerende og vannavstøtende. Dermed vil ikke den få vannskader om uhellet skulle være ute.

Alternativer til sakkosekken?

Det er ikke lett å tenke på et alternativ til et sittemøbel som en sakkosekk. Den er helt unik og ulik alt annet vi kommer på. Sakkosekken har en særegen form og utnytter helt nye materialer som man ikke har sett tidligere. Her finner man ikke tresorter eller metall, men rett og slett tekstiler og plast. Det er sammensetningen som er helt unik. Man kunne kanskje sett for seg at man samlet en hel haug med puter og puttet dem i en stor plastsekk, men dette er mye bedre.

Sakkosekken er like innovativ i dag som for 50 år siden, men kanskje vil de se på nye materialer i fremtiden. For det å sitte i en slik sekk er en opplevelse man vil elske fra første stund. I dag er det like vanlig for voksne å sette seg godt til rette i en sakkosekk som for barn, og er et møbel som igjen fyller norske hjem. Alternativene har blitt flere, slik at både unge og eldre kan nytte seg av de spesielle sittemøblene.

Oppsummering

Det er ingen tvil om at sakkosekk har kommet for å bli. Den utgjør et lekent innslag i folks hus og hjem, og kan brukes av alle. Den har mange egenskaper som gjør at det fins flere bruksområder for den, slik som å lindre smerter, avveksling for monotone jobber, avslapning og meditasjon, og ikke minst å samle hele familien foran skjermen.

Det er ikke dyrt å anskaffe seg sakkosekken som faktisk er et anerkjent designmøbel. Den utnytter unike materialer på en helt ny måte, selv om mange påpeker miljøaspektet med dem. Men dette er ikke bruk og kast, en sekk har man i mange år. Dessuten er det enkelt å vedlikeholde og vaske dem, enten de har trekk det går an å vaske separat eller om man bruker en klut.

Føler du at hjemmet mangler sitteplasser, kroker for å koble av eller områder der barna kan leke i fred, er kanskje sakkosekk det du er ute etter. Få et designermøbel for komfort – velg sakkosekken!